بایگانی
- آذر ۱۳۹۵ (۱۶)
- آبان ۱۳۹۵ (۳۸)
- مهر ۱۳۹۵ (۳۴)
- شهریور ۱۳۹۵ (۲۶)
- مرداد ۱۳۹۵ (۸)
- تیر ۱۳۹۵ (۱۴)
خلاصه آمار
پيوندها
هنر کنکور دادن
سالی که کنکور دارید، سالی خاص و سرنوشت ساز است که با برنامه ریزی درست نظم و دقت می توانید از آن، سالی به یاد ماندنی بسازید و نقطه عطفی در زندگی شما باشد.
در این مقاله ی کوتاه به طور مختصر و در حد مقدمه ی یک کتاب به دو موضوع (هنر مطالعه و آمادگی برای کنکور) و (هنر آزمون دادن و پاسخگویی به سؤالات در روز کنکور) می پردازیم.
1. هنر مطالعه و آمادگی برای کنکور:
هماهنگی و تعادل بین دروس: تقسیم درست ساعات مطالعه بین دروس و تعادل بین دروس عمومی و اختصاصی (یادتان باشد که ضریب دروس عمومی ¼ ضریب دروس اختصاصی است) بسیار مهم و رمز موفقیت شماست، اگر نگاهی به کارنامه های رتبه های خوب بیندازید، خواهید دید که آنان این مسئله را به خوبی مراعات کرده اند و هیچ درسی را فدای درس دیگر نکرده اند. مسلما اگر شما 4 درس عمومی را در حد 60 یا 70 درصد بزنید به مراتب بهتر از آن است که فرضا درس معارف را 90 درصد و زبان را 20 درصد بزنید!
هنر انتخاب منابع کمک آموزشی مناسب: مسلماً انتخاب کتاب ها و جزوات آموزشی مناسب و خوب، راه رسیدن به هدف را برای شما هموار می کند و خیلی از موضوعات سخت را ساده. در ضمن یادتان باشد کثرت و تعدد منابع مهم نیست بلکه محتوا و مطالب آنها مهم است،
مثلا در درس فیزیک لازم نیست 4 یا 5 منبع و کتاب کمک آموزشی داشته باشیم بلکه گاهی یک یا دو جزوه یا کتاب خوب و استاندارد کافی است. اتفاقا اغلب اوقات زیادی منابع و اختلاف آ نها شما را سردرگم و آشفته می کند.
یکی از بهترین منابع می تواند سؤالات کنکور سراسری سال های گذشته (داخل و خارج) باشد.
شیوه مطالع هی درست هر درس: مسلما هر درس شیوه و روش مطالعه ی خاص خود را دارد مثلاً درس زبان نیاز به مطالعه ی مستمر و تکرار مداوم دارد و یا درسی مانند ریاضی نیاز به حل سؤال و کاغذ و قلم دارد ...
سعی کنید درس را همراه با تست یاد بگیرید، یعنی هر موضوعی را که خواندید تست های مرتبط به آن را حل کنید.
مطمئن باشید آشنایی با تست های گوناگون هر مبحث طریقه ی یادگیری و توجه به نکات مهم آن مبحث را به خوبی به شما آموزش می دهد.
در ضمن در مطالعه هر درس برای مطالب مهمتر و پر تکرار در آزمو ن ها، اهمیت ویژه ای قائل شوید و مطالب سخت و دور از ذهن و کم کاربرد را برای مراحل بعد بگذارید و خلاصه اولویت بندی را سر لوحه ی کارهای خود قرار دهید.
هنر تکرار و بازآموزی: متأسفانه اغلب داوطلبان از این مسئله مهم غفلت می کنند که درسی را که قبلاً یاد گرفته اند دوباره مرور و دوره کنند برای همین اغلب از این موضوع ناله می کنند که چرا نمی توانند به پرسش های درسی که قبلاً خوانده اند به خوبی پاسخ دهند، غافل از اینکه مباحث و نکته های آن درس را باید دوباره مرور و بازخوانی کنند. در هر تکرار شما نکته ها و مطالب تازه ای را یاد خواهید گرفت و مطالب یاد گرفته شده ی قبلی را تثبیت و ملکه ی ذهن خود می سازید. سخن آخر این که : تکرار معجزه می آفریند.
2. هنر پاسخگویی به پرسش های آزمون:
یک کنکوری غیر از معلومات خوب و کافی باید به تمام معنی هنرمند باشد یعنی بداند از کجا شروع کند ، به چه سوال هایی پاسخ بدهد، کی سراغ سوال های نزده را بگیرد و خلاصه به اندازه ی کافی به بارم بندی و اهمیت هر کدام از مباحث و مکان و موقعیت تقریبی آنها آشنا باشد.
یادتان باشد که شما موظف نیستید همه ی سوال های آزمون را پاسخ دهید یعنی سوالی را که بلد نیستید یا فکر می کنید وقت گیر و یا طاقت فرسا هستند را به راحتی و با یک لبخند از کنارشان بگذرید و به سهمیه ی سایر سوال ها بپردازید. برای شروع امتحان، این که" از چه درسی شروع کنیم؟ " سوالی است که ذهن خیلی از دانش آموزان را به خود مشغول کرده است. اگر در آزمو ن های آزمایشی همیشه از یک درس شروع می کردید، اکنون نیز همان کار را بکنید و ا گر تسلط شما در همة دروس یکسان است باترتیب دفترچه پیش بروید،
در غیر این صورت سعی کنید از درسی شروع کنید که در آن تسلط بیشتری دارید.
ممکن است بعضی از دروس با تست های سخت آغاز شوند و چند تست نخستین آن ها سخت تر از بقیه باشد پس با دیدن تست های سخت به طور کلی از آن درس نا امید نشوید؛ فراموش نکنید که تست هایی که برای شما سخت هستند، بی شک برای سایر داوطلبان نیز دشوارند.
سعی کنید در ابتدا ی یک بار سوالات را سریع بخوانید و اگر تستی سخت بود و برای حل آن نیاز به زمان بیشتری داشتید و یا در صورتی که سوال نامفهوم بود که با یک بار خواندن متوجه آن نمی شدید با علامت خاص (به انتخاب خود مانند خط تیره ضربدر و یا یک حرف) و اگر اصلا آن را بلد نبودید با علامت خاص دیگری مشخص کنید و به سراغ تست های دیگر بروید.یادتان نرود حتی دانش آموزان بسیار خوب هم به تمامی سوالات پاسخ نمی دهند.
سعی کنید صورت سوالات را دقیق و درست بخوانید و زیر کلمات کلیدی سوال خط بکشید.
در مواردی که در جو اب ها بین دو گزینه شک دارید، گزینه ی درست معمولا همان جوابی است که در ابتدا به ذهن شما رسیده است.
همواره در کنکور سو ل های غلط نیز بوده است، پس اگر در مورد یک سوال به نتیجه نرسیدید، به خودتان مسلط باشید و زمان زیادی صرف حل کردن آن سوال نکنید.
در انتهای آزمون بی شک ذهن شما خسته شده است و ممکن است به پاسخ های خود شک کنید ، اما از دستکاری کردن جواب های خود بپرهیزید.
یکی از اشتباهات بعضی از داوطلبان پاسخ دهی به سوالات در دفترچه ی سوالات و بعد وارد کردن همة جواب ها در پاسخنامه می باشد؛ هرگز مرتکب این اشتباه نشده و هر 10 سوال پاسخنامه را چک کنید که شماره سوال با شماره ی پاسخنامه یکی باشد.
موفق و سلامت باشید
استاد ایاد فیلی
طبقه بندی موضوعی
- منابع کمک آموزشی وِیژه دروس عمومی کنکور (۵)
- منابع کمک آموزشی وِیژه دروس اختصاصی کنکور (۲۳)
- نحوه مطالعه دروس اختصاصی کنکور (۹)
- نحوه مطالعه دروس عمومی کنکور (۷)
- مشاوره (۷۸)
- دریافت جزوه (۷)
- معرفی رشته های علوم تجربی (۵)
- بودجه بندی دروس کنکور (۲)
- انگیزشى (۴۱)
- آرشیو کنکور های سراسری (۱)
- منابع درسی کنکور تجربی 96 (۲)
- آزمون های آزمایشی (۲)
- آرشیو امتحانات نهایی (۱)
- شرایط تحصیل مجدد (۲)
- اخبار و اطلاعیه ها (۱۰)
آخرين مطالب
-
راه اندازی نسخه جدید سایت
سه شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۵ -
تغییر سرورهای سایت
پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۵ -
فرق بین تراز و رتبه
پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۵ -
نمرۀ تراز چیست و چگونه محاسبه می شود؟
پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۵ -
چگونه تست بزنیم؟
پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۵ -
حکم دیوان عدالت در مورد محدودیت های پذیرش دانشجو در کنکور ۹۵
دوشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۵ -
دیدگاه
دوشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۵ -
چکار کنیم تا در کنکور و امتحانات وقت کم نیاوریم
دوشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۵ -
شرایط ترمیم دروس امتحان نهایی برای دبیرستانیها
يكشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵ -
مبادا در یک قدمی موفقیت دست از تلاش بکشیم...
جمعه ۱۲ آذر ۱۳۹۵
پربازديدها
-
۴۲۱۸ -
۲۳۱۹ -
۱۹۲۵ -
۱۵۹۱ -
۱۳۴۹ -
۱۲۱۰ -
۱۲۲۵ -
۱۰۵۴ -
۸۸۸ -
۸۴۹
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است